Умивалниците са използвани предимно във вилните зони за почистване на ръцете, плодовете и зеленчуците, както и други хранителни продукти.

Някои земеделски участъци се продават без канализационна и водопроводна система, а и не винаги разходите по тяхното допълнително монтиране са оправдани. Те включват средства за материали, строеж, ресурси и специалисти. Въпреки това, съблюдаването на необходимата хигиена е основополагащо и в този вид поземлени зони. Точно в подобни ситуации се проявяват и предимствата на пластмасовите умивалници. Те се състоят от специален отвор и съд за около три литра вода.

Умивалниците се ползват с голяма популярност във вилните зони и по селата заради удобството, което осигуряват по време на експлоатация.

Умивалниците се монтират извън сградите, което създава възможност за поливане на ръцете и лицето след работа. Преди умивалниците са се изготвяли от метал, но те съвсем не са толкова практични и издържливи като пластмасовите, защото са по-тежки, по-бързо се рушат от корозия, а и са по-скъпи. Днешните пластмасови умивалници са с тегло от не повече от половин килограм. Освен това, ако е необходимо, те могат по всяко време да се демонтират и почистят, без след това да е проблемно тяхното поставяне. Простата структура на умивалника е изключително преимущество, което му отрежда и водеща позиция в инвентара на съвременния градинарски инвентар. В допълнение, благодарение на свойствата на пластмасата, умивалникът може да се изготви в какъвто пожелаете цвят и форма.

Най-често търсените умивалници са с обем от пет литра. Тъй като показателят на надеждност и удобство на продукта е сравнително висок, той заема челните позиции в руския градинарски пазар.

Всяка вилна зона може да подобри своята оптимална среда чрез монтиране на пластмасов умивалник – особено сега, когато конструкцията му е максимално усъвършенствена. В днешни дни, Пластформ ООД произвежда умивалници от висококачествени материали и суровини. А ако за вас топлата вода е жизнено необходима, можете да си осигурите и умивалник със затопляща се функция.